„A mozgás gyógyszer” elnevezésű, többnapos sportrendezvény szervezése és a kapcsolódó kommunikációs feladatok ellátása

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése alapján a globális halálozási okokat a szív- és érrendszeri megbetegedések vezetik. A keringési rendszer betegségei voltak felelősek az elvesztett egészséges életévek 21%-áért, mindkét nemnél ezek a legtöbb egészségveszteséget okozó betegségek. A mozgásszegény életmódba közel annyian halnak bele, mint a dohányzásba. Rendszeres testmozgással nem csak 13 féle rák kialakulásának a kockázata csökkenthető, hanem a szív- és érrendszeri megbetegedések is elkerülhetők.
A kommunikációs tevékenység célja a WHO jelentésében érintett célcsoportok mozgósítása volt a tervezett sportrendezvényeken és a kapcsolódó programokon való minél nagyobb létszámú részvételre, továbbá az imázsépítés és a prevenciós célú szemléletformálás elősegítése.
A „Zöld recept – A mozgás gyógyszer” elnevezésű többnapos sportesemény 2018. október 13. és 17. között került megrendezésre, az Állami Egészségügyi Ellátóközpont számára.
Egy 666 kilométeres útvonalon a felkért sportolók futva, kerékpározva illetve a Balatonon átevezve tették meg az utat az eseményt megnyitó illetve lezáró Budapesti sajtótájékoztató, továbbá a három vidéki állomás között.


Partner

AEEK